Certifikat och sigill

Kvalitet och ansvar dessa värden ligger Spreadshirt varmt om hjärtat. När det handlar om textil kan tilldelade certifikat och kvalitetsmärken ge information. De visar om en tillverkare håller sig till gällande standarder och dess varor produceras under rättvisa, miljövänliga villkor. Alla certifikat måste förnyas regelbundet.

Vilka sigill, certifikat och medlemskap som våra tillverkare visat upp för oss vid tiden för den senaste uppdateringen (10/2020) kan du se på följande lista, som inte avses vara uttömmande. Genom att klicka på de aktuella beteckningarna kommer du till motsvarande webbplatser. Dessutom får du veta om en tillverkare har skrivit under vår uppförandekod.

Om du har fler frågor om våra produkter eller tillverkare, kontaktar du helt enkelt vårt vänliga serviceteam.

Textilier

Anvil

Anvil är ett dotterbolag till Gildan Activewear Inc. Varumärket ser det som en av sina viktigaste uppgifter att fira att kunderna är unika. Fokus ligger tydligt på passform och komfort, så alla borde hitta sitt favoritplagg här. T-shirts från Anvil är certifierade enligt Öko-Tex® Standard 100.

www.anvilknitwear.com

AWDis

https://shop.ralawise.com

B&C

Inga kompromisser hos den belgiska fabrikanten B&C. Alla T-shirts, pikétröjor och sweatshirts är certifierade enligt Öko-Tex® Standard 100. Som medlem i initiativet Business Social Compliance Initiative (BSCI) och Fair Wear Foundation (FWF) förbinder de sig dessutom att följa höga sociala standarder i alla underleverantörsländer.

www.bc-collection.eu

Babybugz

Snäll mot bebisen: Hela produktsortimentet från Babybugz, den brittiska textiltillverkaren Mantisworlds småbarnsmärke, är certifierat enligt Öko-Tex® Standard 100. För bättre tolerans avstår fabrikanten dessutom från allergiframkallande nickel i blixtlås och tryckknappar.

www.mantisworld.com

BagBase

BagBase är Beechfield Brands väskmärke.

www.bagbase.com

Beechfield

Hos Beechfield kan man vara säker på att få rättvist och rent producerade kepsar och mössor. Socialt ansvar, miljöskydd och strikt efterlevnad av lagar hör till företagsetiken för tillverkaren, liksom regelbunden kontroll. På de egna anläggningarna, men även på underleverantörernas.

www.beechfield.com

Bella + Canvas

Hälsosam livsstil, socialt ansvar – hos Bella talar man inte bara om det, man gör det och talar sedan om det. Företagets byggnader försörjs med solenergi, man kör hybridfirmabilar, använder FSC-certifierat papper och firar trädplanteringsceremonier. Föredömligt!

www.bellacanvas.com

Build your Brand

Riktigt avspänt är det hos streetwear-märket Build your Brand. Här har den som fäster stor vikt vid moderna, urbana snitt kommit rätt. Temat socialt ansvar är dock lika viktigt för Build your Brand. Som medlem i initiativet Business Social Compliance Initiative (BSCI) förbinder sig märket att följa höga sociala standarder i alla underleverantörsländer.

  • Certifikat och sigill: BSCI

www.buildyourbrand.de

Continental Clothing

”Avvakta inte, agera”. Denna princip gjorde Continental Clothing Company till sin mission och utlöste med sin kollektion EarthPositive en revolution i den ekologiska textilbranschen genom att sänka produktionsutsläppen med upp till 90 %. Den hippa tillverkaren, hittills ett medelstort privat företag, förbinder sig att handla etiskt och kontrollera hela odlings-, produktions- och distributionsprocessen.

www.continentalclothing.com

Daiber

Märket Gustav Daiber står för ett brett produktsortiment och en lång företagshistoria, som grundar sig på mycket erfarenhet. Miljöansvar och hög kvalitet utmärker denna tillverkare.

www.daiber.de

Fruit of the Loom

The Fruit Code kallar Fruit of the Loom helt enkelt sin egen uppförandekod. Men där bakom finns det något fint. Den står för hållbar, säker textilproduktion och rättvisa arbetsvillkor och ska inte bara gälla på de egna produktionsanläggningarna, utan även på underleverantörernas.

www.fruitoftheloom.eu

Gildan

Klädprodukter för hela familjen ingår i tillverkaren Gildans globala utbud. Coola snitt och moderna färger gör dessa T-shirts till en daglig följeslagare. Dessutom fäster märket särskilt stor vikt vid miljöskydd.

www.gildan.com

Korntex

Arbets- och yrkeskläder är specialiteten för tillverkaren Korntex®. Dessutom är den ledande på marknaden för varningsvästar, så det var självklart för oss att utvidga Spreadshirts produktsortiment med varningsvästar från Korntex®.

https://korntex.com

MBW

MBW specialiserar sig på reklamartiklar som vår nallebjörn. De produceras i Fjärran Östern. Just därför är löpande kvalitetssäkring och socialt ansvar särskilt viktigt för familjeföretaget. Det arbetar huvudsakligen tillsammans med företag som uppfyller kraven från Business Social Compliance Initiative (BSCI) eller International Council of Toy Industry (ICTI) och hjälper dem på plats med rådgivande och granskande team.

https://mbw.sh

Quadra

www.quadrabags.com

Russell

När ett företag som Russell ser tillbaka på över 110 års företagshistoria har de gjort mycket rätt. Dit hör säkert att ända från början satsa på innovation, kvalitet och integritet. I dag kontrolleras alla produktionsanläggningar av den oberoende organisationen WRAP och hela sortimentet är certifierat enligt Öko-Tex 100.

www.russelleurope.com

Sol‘s

The Fair Spirit – märket Sol's ger sig denna undertitel och man får ta den franska tillverkaren på orden. Textil- och väskproffset kan hänvisa till en betydande samling certifikat och överenskommelser: kontrollerade textiler, fairtrade, miljöskydd – alla önskemål uppfylls.

www.cotton.de

Spreadshirt

Med Spreadshirts egen kollektion har vi uppfyllt en efterlängtad dröm. Vårt mål är att förena trendmedvetenhet med briljanta tryckresultat. Alla produkter i Spreadshirts kollektion är certifierade enligt Öko-Tex® Standard 100 och BSCI. Ytterligare certifikat meddelar vi gärna på begäran.

Stanley & Stella

Trendmärket Stanley & Stella är mer än bara en tillverkare av bra ekologiska kläder. Stanley & Stella förenar absolut bärbarhet med lite rock'n'roll och ett mycket grönt samvete. Från odlaren av ekologisk bomull till klädfabrikanten väljer märket uteslutande partner vars hållbara och miljömedvetna handlande och respektfulla kontakt med sina medarbetare märket personligen har övertygats om.

www.stanleystella.com

Stedman

Reklamtröjor som uppfyller de högsta kraven – det var Stedmans paroll för över sextio år sedan. Detta motto håller amerikanerna fast vid än i dag. Till deras krav hör överensstämmelse med standarder som OEKO-TEX® 100 och en företagsstrategi som understryker hederlighet och integritet.

www.stedman.eu

Urban Classics

Urban Classics står för trendigt och användbart streetwear i en kvalitet som håller länge. Denna kvalitet beror inte minst på en ansvarsfull hantering av resurser och en rättvis behandling av medarbetare, som Urban Classics engagerar sig för som medlem av Business Social Compliance Initiative (BSCI).

  • Certifikat och sigill: BSCI
  • Medlemskap: BSCI

www.urban-classics.net

Westford Mill

www.westfordmill.com