Certifikat och sigill

Kvalitet och ansvar dessa värden ligger Spreadshirt varmt om hjärtat. När det handlar om textil kan tilldelade certifikat och kvalitetsmärken ge information. De visar om en tillverkare håller sig till gällande standarder och dess varor produceras under rättvisa, miljövänliga villkor. Alla certifikat måste förnyas regelbundet.

Vilka sigill, certifikat och medlemskap som våra tillverkare visat upp för oss vid tiden för den senaste uppdateringen (03/2018) kan du se på följande lista, som inte avses vara uttömmande. Genom att klicka på de aktuella beteckningarna kommer du till motsvarande webbplatser. Dessutom får du veta om en tillverkare har skrivit under vår uppförandekod.

Om du har fler frågor om våra produkter eller tillverkare, kontaktar du helt enkelt vårt vänliga serviceteam på +49 341 59400 5905.

Textilier

AWDis

  • Certifikat och sigill: REACH
  • Medlemskap: WRAP

www.ralawise.com

Babybugz

Snäll mot bebisen: Hela produktsortimentet från Babybugz, den brittiska textiltillverkaren Mantisworlds småbarnsmärke, är certifierat enligt Oeko-Tex® Standard 100. För bättre tolerans avstår fabrikanten dessutom från allergiutlösande nickel i blixtlås och tryckknappar.

www.mantisworld.com

BagBase

BagBase är Beechfield Brands väskmärke.

www.beechfield.com

B&C

Inga kompromisser hos den belgiska fabrikanten B&C. Alla T-shirts, pikétröjor och sweatshirts är certifierade enligt Oeko-Tex® Standard 100. Som medlem i initiativet Business Social Compliance Initiative (BSCI) och Fair Wear Foundation (FWF) förbinder de sig att dessutom följa sociala standarder i alla underleverantörsländer.

www.bc-collection.eu

Beechfield

Hos Beechfield kan man vara säker på att få rättvist och rent producerade kepsar och mössor. Socialt ansvar, miljöskydd och strikt iakttagande av lagar hör till företagsetiken för tillverkaren, liksom regelbunden kontroll. På de egna driftställena, men även på underleverantörernas.

www.beechfield.com

Bella + Canvas

Hälsosam livsstil, socialt ansvar – hos Bella talar man inte bara om det, man gör det och talar sedan om det. Företagets byggnader försörjs med solenergi, man kör hybridfirmabilar, använder FSC-certifierat papper och firar trädplanteringsceremonier. Föredömligt!

  • Certifikat och sigill: und Medlemskap: CPSC

www.bellacanvas.com

Cito

Märket Cito från den tyska underklädestillverkaren ESGE står för smarta herrunderkläder med affärsmässig look. Som medlem i arbetsgruppen för socialt ansvar GOTS engagerar sig familjeföretaget för hållbara odlings- och tillverkningsprocesser i hela textilbranschen

www.esge.de

Continental Clothing

”Avvakta inte, agera”. Denna princip gjorde Continental Clothing Company till sin mission och utlöste med kollektionen EarthPositive en revolution i den ekologiska textilbranschen genom att sänka produktionsutsläppen med upp till 90 %. Den hippa tillverkaren, hittills ett medelstort privat företag, förbinder sig att handla etiskt och kontrollera hela odlings-, produktions-, och distributionsprocessen.

www.continentalclothing.com

Flexfit

Det enda äkta originalet. Flexfit beseglade sitt avancemang som toppmärke bland kepsar när patentet på poly-weave spandex säkrades. Det är det tyg som den elastiska, otroligt bekväma kepsen är gjord av, som aldrig hamnar på sned. Självklart är alla material och tillverkningsprocesser miljövänliga och övervakas noga.

www.flexfit.com

Fruit of the Loom

The fruit Code kallar Fruit of the Loom helt enkelt sin egen uppförandekod. Men där bakom finns det något fint. Den står för hållbar, säker textilproduktion och rättvisa arbetsvillkor och ska inte bara gälla i de egna produktionsanläggningarna, utan även i underleverantörernas.

www.fruitoftheloom.eu

MBW

MBW specialiserar sig på reklamartiklar som vår teddybjörn. De produceras i Fjärran Östern. Just därför är löpande kvalitetssäkring och socialt ansvar särskilt viktigt för familjeföretaget. Det arbetar huvudsakligen tillsammans med företag som uppfyller kraven från Business Social Compliance Initiative (BSCI ) eller International Council of Toy Industry (ICTI ) och hjälper dem på plats med rådgivande och granskande team.

www.mbw.sh/qualitaet

Result Headwear

Result Headwear står sedan 1994 för bra huvudbonader. Det brittiska företaget förenar en urban look och känsla med en tydlig hållning mot barnarbete och alla former av utnyttjande och diskriminering på arbetsplatsen.

www.resultheadwear.com

Russell

När ett företag som Russell ser tillbaka på över 110 års företagshistoria har de gjort mycket rätt. Dit hör säkert att ända från början satsa på innovation, kvalitet och integritet. I dag kontrolleras alla produktionsanläggningar av den oberoende organisationen WRAP och hela sortimentet är certifierat enligt Oeko-Tex 100.

www.russelleurope.com

SOL’s

The Fair Spirit - Märket ger sig denna undertitel och man får ta den franska tillverkaren på orden. Textil- och väskproffset kan hänvisa till en betydande samling certifikat och överenskommelser: kontrollerade textilier, fair trade, miljöskydd – alla önskemål uppfylls.

www.sols-europe.com

Spreadshirt

Med Spreadshirts egen kollektion har vi uppfyllt en efterlängtad dröm. Vårt mål är att förena trendmedvetenhet med briljanta tryckresultat. Alla produkter i Spreadshirts kollektion är certifierade enligt Öko-Tex® Standard 100.

Stanley & Stella

Det europeiska trendmärket Stanley & Stella är mer än bara en tillverkare av bra ekologiska kläder. Stanley & Stella uppfyller alla önskningar när det gäller kläder – de förenar absolut bärbarhet med lite rock'n'roll och ett mycket grönt samvete. Från odlaren av ekologisk bomull till klädfabrikanten väljer märket uteslutande partner vars hållbara och miljömedvetna handlande och respektfulla kontakt med sina medarbetare märket personligen har övertygats om.

www.stanleystella.com

Stedman

Reklamtröjor som uppfyller de högsta kraven – det var Stedmans paroll för över sextio år sedan. Detta motto håller amerikanerna fast vid än i dag. Till deras krav hör standarder som OEKO-TEX® 100 och en företagsstrategi som understryker hederlighet och integritet. Certifikat och sigill: OEKO-TEX® Standard 100

www.stedman.eu

Urban Classics

Urban Classics står för trendigt och användbart streetwear i en kvalitet som håller länge. Denna kvalitet beror inte minst på en ansvarsfull hantering av resurser och en rättvis behandling av medarbetare, som Urban Classics engagerar sig för som medlem av Business Social Compliance Initiative (BSCI).

  • Medlemskap: BSCI
  • Spreadshirts uppförandekod undertecknad.

www.urban-classics.net