Hållbara kläder

Upptäck hållbart mode att designa själv

Designa nu
Trycks på beställning i Europa 
Vi producerar bara det som du har beställt eller designat själv, från ett enstaka exemplar till stora beställningar. Helt utan överproduktion.
Andel byten under 2 %
Vår returandel på under 2 procent är den bästa i branschen. Vi skänker bort eller återvinner allt som skickas tillbaka till oss.
Grön el (inte bara) för gröna produkter
Sedan 2020 har vi täckt elbehovet för våra servrar i EU och vårt huvudkontor i Leipzig helt med grön el.

Upptäck våra hållbara märken

Grön, grönare, gröna motividéer

Ekologisk premium-T-shirt dam
Ekologisk premium-T-shirt herr
Ekologisk T-shirt herr
Ekologisk T-shirt herr
Ekologisk T-shirt herr
Ekologisk T-shirt herr
Ekologisk T-shirt herr
Ekologisk premium-T-shirt dam

Vanliga frågor

Packar ni mina personliga kläder plastfritt?

Ja, sedan januari 2022 skickar vi stora beställningar (från ca 5 produkter) i pappersförpackningar. Vi arbetar för fullt på att även kunna erbjuda ett plastfritt alternativ för mindre beställningar till slutet av året. Mer om hållbarhet och om vår vision kan du läsa här.

Hur ser jag vilka produkter som är tillverkade av hållbara material?

Använd filterfunktionen på produktsidorna. Om du klickar på knappen ekologiska produkter, visas alla hållbara produkter från vårt sortiment.

Hur hållbart är det bläck som ni använder för att trycka mina kläder?

Vid digitalt direkttryck, vår standardtryckmetod, används hållbara bläck, veganska färgpigment och en särskild vatten- och strömsparande tryckprocess.

Hur stort är produktutbudet i Spreadshirts hållbara sortiment?

Vårt urval av ekologiska produkter växer ständigt. Till slutet av 2022 vill vi erbjuda hållbara alternativ för nästan alla produkter.

Trycks alla produkter på beställning i Europa?

Ja, alla produkter trycks och broderas i Europa, antingen i våra produktionsanläggningar i Legnica, Polen, eller i Krupka, Tjeckien. Print on demand innebär att vi trycker eller broderar på beställning. Därför är våra produkter särskilt hållbara.

Vad händer med returnerade artiklar?

Vår returandel på under 2 procent är lyckligtvis den lägsta i branschen. Vi skänker bort eller återvinner allt som skickas tillbaka till oss. Mer om donationer och återvinning kan du läsa här.

Vilka hållbarhetsåtgärder vidtar ni vid produktionen av mina kläder?

Sedan 2019 använder vi inte längre något papper vid bearbetningen av beställningarna i vår produktion, vilket omräknat sparar 767 träd per år. Dessutom investerar vi regelbundet i moderna, miljövänliga tekniker och produkter. Slutligen har vi uppgraderat och satsat 10 miljoner euro på moderna Kornit Atlas-skrivare. Vårt nästa stora steg är bytet till plastfria förpackningar för alla beställningar.

Rättvist mode med personlighet

Vill du visa vägen genom att trycka ett ställningstagande på T-shirts inom rättvist mode? Får gröna motiv din elmotor att spinna? Säger du aldrig nej till ekologiskt? Då har du kommit rätt. Upptäck snygga produkter som producerats ekologiskt och designa muggar, luvtröjor, väskor, T-shirts och mer enligt din smak. Din gröna produkt trycks med veganska och vattenbesparande färger (och massor av kärlek).

Upptäck hållbara märken

I vårt sortiment hittar du rättvist mode från olika märkestillverkare. Även Spreadshirt tillverkar en egen grön produktserie inom premiumkollektionen. Med din nya T-shirt av ekologisk bomull med ett personligt motiv eller med din hållbara vattenflaska med namn på bevisar du att hållbart mode kan se riktigt snyggt och personligt ut.

Ekologiskt eller ekologiskt? Det är du som bestämmer

Vi har även rättvist mode. Välj en av många olika T-shirts till dig eller att ge bort. Upptäck ekologiska haklappar och bodys för de små busfröna. Och även du kan vara ekologisk från topp till tå – med joggingbyxor, basebollkepsar, små väskor och mer som producerats ekologiskt. Och dessutom med ett helt personligt tryck!

Behöver du hjälp?
Ring oss på: +46 84 468 36 39
Måndag–fredag kl. 9–18
Kontakta oss på WhatsApp

Svar på arbetsdagar inom 24 timmar